Ekspozita e perhershme e piktorit Leonard Voci

Ekspozita e perhershme e piktorit Leonard Voci
Piktori Leonard Voci ka hapur në Sheraton and Towers në Tiranë një ekspozitë vetjake të artit modern. Ekspozita përmban punime të ndryshme të kornizuara dhe të pakonizuara të piktorit, skica erotike, piktura në papirus të përmasave të ndryshme. Piktori Voci, i cili ndër të tjera ka studiuar dhe ushtruar veprimtarinë e tij edhe në Gjermani , është cilësuar nga shtypi vendas edhe si mjeshtër i ngjyrave.

Për piktorin nga Bajza e Shkodrës shtypi gjerman ka shkruar jo pak herë me notën e kritikës së pikturës dhe herë me nota spektakolare biografike. Ai ka hapur shumë ekspozita vetjake në shumë vende të ndryshme të botës. I vlerësuar në shumë ekspozita kombëtare dhe ndërkombëtare, piktori Leonard Voci, sipas kritikës shqiptare, sjell një tjetër imazh të pikturës shqiptare në shekullin e 21

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama