Ne Teatrin Kombetar vihet shfaqja Vdekja dhe virgjeresha

Ne Teatrin Kombetar vihet shfaqja 'Vdekja dhe virgjeresha'
"Vdekja dhe virgjëresha", në datën 27, 28 dhe 29 janar, ora 19:00, në sallën "Kadri Roshi" të Teatrit Kombëtar, nga Ariel Dorfaman me regji të Kliton Hoxhes, fituese e Festivalit të të Rinjve 2011. "Vdekja dhe virgjëresha" është një nga veprat më të suksesshme të shkrimtarit argjentino-kilian Ariel Dorfman. Ngjarjet në dramë zhvillohen në një vend të paemër dhe pa kohë.

Mendohet që bëhet fjalë për Kilin, por autori qëllimisht e lë të papërcaktuar duke evokuar çdo vend tjetër që sapo ka dalë nga një periudhë e gjatë diktatoriale. Ngjarja zhvillohet ne një shtëpi bregdetare jashtë qytetit; pikërisht në natën kur Gerardo, një jurist, është emëruar në stafin e komisionit hetimor te krimeve dhe perndjekjeve të së kaluarës së afërt. Gruaja e tij Paulina, një ish e përndjekur është e këtij komisioni

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama