Edi Hila ne galerine Zeta

Edi Hila në galerinë 'Zeta'
Piktori Edi Hila ka hapur në galerinë private “Zeta” në kryeqytet një ekspozitë vetjake të titulluar “Viti ‘11”. Ekspozita e përbërë nga tetë tablo dy pjesë: njëra është bota e ё ndahet n vogël, e parëndësishme, me dy diptik që mbajnë titullin "Periferi" dhe një portret. Cikli tjetër që mund të quhej edhe cikël politik, janë tre tablo: "Piramida", "Ish-Bashkia e Tiranës" dhe "Parlamenti. Nё të parën, objekti i pikturuar vjen nga një situatë periferike e qytetit, ndërsa tjetra synon të paraqesë objekte që e dallojnë nga e para për rё - ndesen e tyre emocionale. Ndërsa ne periferitë e varfra piktoripërpiqet të zbulojë pak nga misteret, ё rshkoj ё n e tyre ta p ё rtet ё kërkon të v filli poetik. Tablotë e Hilës kanë fiksuar imazhe nga qendra dhe periferitë e një qyteti, me një bashkëjetesë hijesh e njerëzish, historie dhe aktualiteti.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama