Zhvillimi ekonomik dhe shoqëror i Shqipërisë gjatë shek. XIX - fillimi i shek XX

Zhvillimi ekonomik dhe shoqëror i Shqipërisë gjatë shek. XIX - fillimi i shek XX

Trojet Shqiptare

Vilajetet Sanxhakët dhe kazatë

Vilajetet Sanxhaket dhe kazate

vilajeti i Shkodrës 1. Sanxhaku i Shkodrës (kazaja e Shkodrës, e Tuzit, e Lezhës, e Pukës, e Mirditës, e Krujës)?.2. Sanxhaku i Durrësit (kazaja e Durrësit, e Kavajës, e Shijakut, e Tiranës).vila

22 vite më parë | Lexo më shumë »

Zhvillimi i Ekonomisë së tregut në qytet

Struktura shoqërore e qyteteve

Struktura shoqerore e qyteteve

Ekonomia e re e tregut, që lindi në Shqipëri gjatë shek. XIX solli ndryshime në strukturën shoqërore të qyteteve. Por për shkak të ruajtjes së strukturës shtetërore feudale të Pera

22 vite më parë | Lexo më shumë »

Depërtimi i Ekonomisë së Tregut në fshat

Struktura shoqërore e fshatit në fund të sundimit osman

Struktura shoqerore e fshatit ne fund te sundimit osman

Në kushtet e krijuara pas viteve 40, erdhën duke u ndryshuar si fizionomia e shtresave të shoqërisë agrare, ashtu edhe marrëdhëniet ndërmjet tyre.Në radhë të parë këto ndryshime prek&eu

22 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Malësorët e Veriut

  Malesoret e Veriut

  Trevat shqiptare nuk u zhvilluan të gjitha njëlloj nga pikëpamja ekonomike e shoqërore. Në përshtatje me kushtet historike e natyrore, disa nga krahinat e thella malore u zhvilluan me ritme më të ngadalshme se

  22 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Kurbeti

  Kurbeti

  Mërgimi, që u zgjerua në këtë periudhë, pati diku karakter stinor, diku karakter shumëvjeçar; një pjesë mërgonte brenda vendit, kurse shumica jashtë Shqipërisë. Sidoqoftë m&

  22 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama