Miliona persona po përballen me uri në Zimbabve. –

Gusht 2019

Kombet e Bashkuara kanë rritur alarmin për Zimbabven, duke deklaruar se më shumë se pesë milion njerëz, rreth një e treta e popullsisë, kanë nevojë për ndihmë ushqimore.

Programi Botëror për Ushqim ka kërkuar një fond prej 331 milionë dollarëve, teksa ky shtet përballet me efektet e thatësisë, të një cikloni si dhe krizë ekonomike.

Udhëheqësi i këtij Programi, David Beasley, ka thënë se shumica e këtyre personave janë në “krizë urgjente dhe po përballen me uri të skajshme”.

Ky shtet është duke u përballur me këtë situatë, pasi korrjet e fundit të grurit janë prekur keq nga thatësia dhe çmimi i ushqimit është rritur.