– Është konsideruar vërtetë si një oaz i paqtë i natyrës së virgjër shqiptare dhe ka bukuri vërtetë mahnitëse.
Po flasim për lumin e mrekullueshëm të Shalës, degë e Lumit Drin që derdhet në Liqenin e Komanit, i cili në vitet e fundit është kthyer në një prej atraksioneve më të mëdha turistike në Shqipëri.


Gati çdo ditë aty janë me dhjetra grupet e turistëve dhe eksploruesve që shkojnë ta vizitojnë dhe pse jo, të kridhen në ujërat e kristalta dhe të ftohta të Shalës.
Ky lum është kaq i bukur sa që të shumta janë edhe vajzat shqiptare por jo vetëm, që vendosin të bëjnë nga një banjë në ujërat e kulluara duke ekspozuar dhe hiret e tyre.

                                                     
Në plazhet e vogla të këtij lumi, syri të shikon aq shumë vajza të bukura, sa që është e pamundur që ta lësh pa vizituar atë.