– Nje popull qe zgjohet nje mengjes dhe e gjen vehten te shnderruar ne zombi. E vetmja shenje e se kaluares eshte simboli i shqiponjes. Te huajt dhe nderkombetaret llahtarisen nga kjo situate dhe fillojne e keqperdorin…Dikush i bie me shqelm, dikush e largon sikur te kete zgjeben, dikush mundohet te eksperimentoje mbi kete fatkeqesi, etj….Populli i shkrete mundohet te pershtatet me kete gjendje te re fizike dhe shpirterore, por e ka shume te veshtire…Gjithcka ka nderruar ne komportamentin e tij me ambientin, qe nga ecja dikur krenare e deri tek shijet e ushqimit…Ai fillon e mesohet me shijet e reja prej zombi dhe i pelqejne ushqime te dekompozuara dhe te skaduara…Mesohet te jetoje pa dashuri dhe i braktisur nga te gjithe. I izoluar dhe i percmuar ne shemtimin e tij ai vazhdon te marri fryme….