Fshati me numrin rekord të banorëve: Vetëm dy. –

La Estrella duhet të jetë patjetër fshati që regjistron rekordin për për numrin më të vogël të banorëve. Këtu jetojnë vetëm 2 banorë: bashkëshortët Sinforosa Sancho dhe Juan Martin Colomer.

Fshati malor ndodhet në Maestrazgo në zonën e Aragonës në Spanjë.

Të moshuarit tregojnë se janë lindur dhe rritur në këtë fshat.

Në atë kohë, ky ishte një fshat i gjallë: ne kishim një shkollë, dy taverna, dyqane, një mësues, një prift, gjithçka. Ne u takuan në një vallëzim në tavernë dhe u martuam në kishë. Por atëherë gjërat u përkeqësuan. Askush nuk mund të bëjë jetonte më vetëm nga bujqësia; nuk kishte punë dhe njerëzit filluan të largohen”, thotë Sinforosa.

Braktisja filloi në vitet ‘50, dhe nga vitet ’80 e deri më sot, në këtë fshat kanë mbetur vetëm këta dy të moshuar.