Diskutimi per Teatrin- Fyerje per Publikun dhe poshterim dhe shkelje Ligji.-

Nga: Jaho Brahaj.

Diskutimi per Teatrin- Fyerje per Publikun dhe poshterim dhe shkelje Ligji.-

Ceshtja e Teatrit dhe duskutimet e Kryetarit te Bashkise dhe e komunitetit te artisteve e jashtligjeshme.

Marr shkas per keto fjale nga qe po degjoj qe njeri nga diskutuesit permend kushtet higjeno sanitare.

Po Ligji. Bulevardi eshte shpallur Zone Muzeale. Pra a e shikojme problemin se kemi nje ligj. Si mundet qe te anashkalojme Ligjin dhe te fusim ne diskutim Problemet Higjeno sanitare dhe ujrat e kanaleve te zeza..

Bulevardi dhe objektet ndertimore (godinat) Ligji i mbron si objekte Monument Kulture Kategori e II. Objektet Monument Kulture Kategori e II, ligji e kerkon qe qe te ju ruhet pamja e fasades. Pra me ligj dhe jo me diskutim per kushtet higjeno sanitare.

Teatri ka te dukshme tre fasada te cilat ligji nuk i lejon te tjetersohen dhe ndryshohen. Degjova nje specialist restaurimi qe thoshte se restaurimi kerkon material nderimi te njellojte me materialin original te origjines se ndertimit. Jo. Ketu behet fjale (sipas Ligjit) per ruajtje fasade, dhe lejohet te ndryshohet planimetria e brendshme.

Para se gjithash duhet lexuar ligji, pastaj te diskutohet. Ligji nuk pranon as diskutim fondesh financiare dhe as vlera emocionale, fjale e perdorur shume here gjate ketyre diskutimeve sofiste ne keta muaj.

A do kthehemi dhe ti fillojme diskutimet ne Rrugen Ligjore.

P.S. Pervoja europiane na jep shembuj. P. sh. Barcelona vetem gjate ketyre 7 vitesh ka Rindertuar godina te ansambleve Historike duke ruajtur Fasadat.

Ju lutem mos e ofendoni publikun duke poshteruar dhe injoruar ligjet me diskutime zjarrfikesish dhe specialist te kanaleve te ujrave te zaza dhe kushteve higjeno sanitare. Kthehuni dhe filloni diskutimin tek Ligji.

A duam Shtet ligjor apo te na udheheqin specialistet e Kanaleve te Ujrave te Zeza.