Ali Ukaj- gazetar pioneer i Lirise dhe Pavarsise se Kosoves.-

 

Ali Ukaj gazetari nga Kosova që merrej me reportazhe dhe histori therëse sociale ishte një reporter i talentuar. Por ai u bë i njohur se i njohu për herë të parë shqiptarët e Shqipërisë londineze me grupin e armatosur dhe ishte zedhene I tyre.

U vra në rrethana të paqarta në 28 korrik 1997.