Veshja myzeqare. –

Nga: Adriatik Misir Rrasa.

Veshja myzeqare e ardhur përmes shekujve ka hijeshuar mbretër e princa .kostumet më të lashta emë të bukura në mbarë trojet shqipfolëse.

Si veshjet e burrave të grave e të vajzave myzeqare spikasin me ngjyrat, prerjet, kodet dhe mesazhet që pëciellin, sicështë simotra e xhubletes, fundi me rrëke, ardhur nga trashëgimia pellazgo ilire. Eshtë krenari dhe fisnikëri ti proklamojmë këto vlera që rrallkush ika. Ato tregojnë klasin e lartë dhe që vijmë nga derë e lartë fisnike .