Kisha Shën Konstandini dhe Helena

Nga: Ajt Nallbani.

Kisha Shën Konstandini dhe Helena.
Shek. XVII
MONUMENT KULTURE MBROHET NGA SHTETI

Eshtë një ndërtim në formë katëkëndëshi me çati druri mbuluar me tjegulla dhe mure guri të lidhura me llaç balte dhe breza druri.


Nga piktira murale qe është “viti prej Krishtit 1639”ruhen vetëm disa fragmente në muret jugor dhe verior. Autori eshte anonim.
Ka një dysheme të zbukuruar me pllaka guri dhe tulla katërkëndëshe.