29 Janar 2023

A keni menduar ndonjëherë se si do të jetë funerali juaj, ose kush mund të paraqitet? Epo, një burrë kureshtar brazilian ka “deklaruar” vdekjen e tij për ta zbuluar.

Baltazar Lemos, 60 vjeç, nga Curitiba, Paraná, njoftoi vdekjen e tij në mediat sociale dhe organizoi një funeral “fake” për miqtë dhe familjen e tij.

Lemos shpesh kryen funerale dhe ka mbikëqyrur qindra ceremoni që përkujtojnë jetën e njerëzve të tjerë. Ai tregoi se sa i pikëlluar kishte qenë pasi kishte kryer një shërbim me vetëm dy persona të pranishëm në krahasim me shërbimet e tjera ku ishin të pranishëm më shumë se 500.

Lemos vendosi të mashtronte familjarët dhe miqtë e tij për të parë se kush do të shfaqej në varrim. Ai iu tregoi njerëzve se ishte i sëmurë në spital dhe për pak ditë u “deklarua” i vdekur.

Miqtë dhe familja u mblodhën shpejt për t’i bërë nderimet e tyre brazilianit në një kishë në qytetin e tij të lindjes, Curitiba. Por sapo filloi ceremonia, zëri i Lemos filloi të dëgjohej nga altoparlantët, duke detajuar 60 vitet e jetës së tij. Të pranishmit ishin të tronditur dhe lotët filluan të rridhnin nga sytë e shumë njerëzve.

Vajtuesit menduan se Lemos e kishte regjistruar kasetën përpara vdekjes së tij të supozuar. Dyert e altarit pastaj u hapën dhe miqtë dhe familja e Lemos u përballën me burrin. Vajtuesit ishin të tmerruar dhe të hutuar, ndërsa lotët vazhduan të rridhnin nga shumë prej të pranishmëve.

Funerali nuk pati rezultatet që priste Lemos. Ndërsa ai u përpoq të shpjegonte se çfarë kishte ndodhur dhe pse donte të falsifikonte vdekjen e tij, njerëzit filluan ta akuzonin për mizori. Pas kësaj Lemos tha:

E kisha idenë pesë muaj më parë. Doja ta bëja të dukej sikur kam vdekur vërtet. Njerëzit e interpretuan atë në mënyrën e tyre. E vërteta është se unë doja të dija se kush do të vinte tek unë.

Ai gjithashtu kërkoi falje për mashtrimet e tij.

“Nuk i thashë askujt, sepse shpresoja se do të funksiononte. Nuk kisha ndërmend të lëndoja, ofendoja ose t’i shkaktoja ndonjë dëm dikujt. Unë sinqerisht u kërkoj falje këtyre njerëzve.”

Gazeta Dita