Muaji i grave kineaste ne AQSHF

Muaji i grave kineaste në AQSHF
Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit (AQFSH) muajin mars ia ka kushtuar veprave filmike te krijuara nga kineastet gra me rastin e 8 marsit, Ditës Ndërkombëtare të Grav Çdo të mërkurë, ora 12:00, në sallën e kinemasë të këtij institucioni, do të projektohen vepra të një regjisoreje të caktuar.

i janë 9 mars Aktivitetet e datës kushtuar regjisores Donika Muçi. Këtë ditë do projektohen dokumentarët “Shtjefën Gjeçovi”, prodhim i vitit 1985, “Qyteti kështjellë” realizuar në vitin 1990, si dhe dokumentari tjetër me titull “Mozaikët”, realizuar në 1980.

do të shfaqen tre 16 mars Në datën dokumentarë të kineastes Liri Brahimi. “E dashur nënë Afërdita”, “Monumenti i natyrës” dhe “Përse kështu” janë titujt e veprave të kësaj kineasteje realizuar respektivisht në 1989, 1974 dhe 1991. Kieneastes Vitori Çeli i është rezervuar , kur do të projektohen 23 mars data dokumentarët “Prite, prite Skënderbenë” i viti 1983, “Vajzat e metalurgjisë” prodhuar në vitin 1977, si dhe “Banorë të rinj buzë Jonit” realizuar në 1976.

Prodhimtaria kinematografike e Xhanfise Kekos dhe Adriana Elinit me 30 mars do të prezantohet në datën veprat “A, B, C...Zh” prodhuar në vitin 1971, dokumentari “Çdo vijë vizatimi” i realizuar në vitin 1984, si dhe një dokumentar tjetër kushtuar Kolë Idromenos, realizim i viti 1987. Dokumentari “A..B...C..ZH” është i Xhanfise Kekos, ndërsa filmat “Çdo vijë një vizatim” dhe “Kolë Idromeno” janë vepra të Adriana Elinit në bashkëpunim me skenaristen Shpresa Vreto dhe montazhieren Dallandyshe Baboçi.

2 mars Aktivitetet u çelen më me tre filma dokumentarë të regjisores Marianthi Xhako (Qemo): “Qyteti i 1000 dritareve” (1959), një dokumentar me të cilën Xhako mbrojti diplomën në BS, si edhe “Reportazh nga Shishtaveci” (1967) dhe “Mjekja e fshatit” (1975).

Hyrja është e lirë

Arkivi Qendror Shtetëror i Filmit ndodhet në Rr. "Aleksander Moisiu", 76/1.
Tel.: +355 4 364970, email:
redaksia_aqshf@yahoo.com,
albanianfilmarchive@yahoo.com
Internet: www.aqshf.gov.al


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama