Historia e Shqiperise

Historia e Shqiperise

Historia e shqiperise Sipas Akademise se Shkencave te Shqiperise

Artikuj mbi historinë

Nje deshmi e gjalle per betejen e Tiranes: Aleksandër Xhuvani i shkruan Sotir Koleas

Nje deshmi e gjalle per betejen e Tiranes Aleksander Xhuvani i shkruan Sotir Koleas

 “Tiranë, 30 / XII / 1944I dashun z. Kolea,Letrën t’ande të shkrueme më 13 gusht të këtij viti, si përgjigjje të disa pyetjeve që të kijshem bâ, e mora e të falem nderë

10 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Kalaja Olimpe ne qytetin Ilir

  Kalaja Olimpe ne qytetin Ilir

  Qyteza antike e Olimpes, në fshatin Mavrovë, 40 km në juglindje të Vlorës . Në toponimet e hershme quhej Olympe i pagëzuar ndoshta për vajzën  e mbretërit Pirro .Në një toponim tjet&eum

  15 vite më parë | Lexo më shumë »
 • SHBA ratifikon hyrjen e Shqipërisë në NATO

  SHBA ratifikon hyrjen e Shqiperise ne NATO

  Lajmi i ratifikimit të protokollit bëhet e ditur nga faqja zyrtare e senatit amerikan, ndërkohë që ambasada amerikane në Tiranë, thekson në një deklaratë për shtyp se "ky akt i Senatit ka do

  16 vite më parë | Lexo më shumë »

Shpallja e Pavarësisë së Kosovë

Pro pavarësisë 20 shtete të BE

Pro pavaresise 20 shtete te BE

Një qëndrim të tillë nuk e mbështesin gjashtë shtete të Unionit: Qiproja, Greqia, Sllovakia, Spanja, Bullgaria dhe Rumania. Shefat e diplomacive të BE-së të hënën do të shqyrtojnë

17 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama