Zbulohet rastësia e çuditshme, Damian Gjiknuri në SHBA ditën që regjistrohej kompania falsifikuese. –

Kompania “Delaware Haberman”, fituese e tenderit 20 milionë eurosh për Lotin 1 të Unazës së Re, është krijuar me 25 qershor 2018 për të marrë në korrik 2018, 40 milionë euro me falsifikim sikur është krijuar në vitin 1998.

Në QKR është paraqitur sikur është kompani e krijuar në vitin 1998. Kjo, për të krijuar imazhin sikur projektin po e merrte një kompani me eksperiencë dhe jo ca hajdutë që brenda pak muajsh duan të vjedhin 40 milionë €uro.

Është regjistruar në Delaware pasi ligji i atij shteti lejon që emrat e pronarëve të kompanive të mbeten anonime, të mos listohen publikisht, pra kompanisë nuk i kërkohet të nxjerrë emrat e pronarëve për sa kohë që paguan taksat e atij shteti.

Me 25 qershor Damian Gjiknuri ka bërë vizitë disa ditore në SHBA (http://top-channel.tv/…/06/26/shqiperia-ne-korridoret-e-ga…/) dhe lind dyshimi i arsyeshëm që ka lidhje direkt me regjistrimin e kompanisë dhe llogarive bankare. Në Delaware për hapur llogari bankare për kompani, kërkohet medoemos prania fizike e personit përfaqësues të kompanisë në një nga degët e bankës.

Dega shqiptare e kësaj kompanie është regjistruar në QKR në Korrik 2018, vetëm pak javë para se të fitonte tenderin për ndërtimin e Lotit të Parë të Unazës së Re, e konkretisht pjesën nga Pallati me Shigjeta e deri te rreth-rrotullimi, në mes të kësaj rruge. Tenderi është zhvilluar nga Autoriteti Rrugor Shqiptar dhe kompania “DH-Albania” do të arkëtojë plot 20 milion euro për ndërtimin e saj.

Ky tender shkaktoi reagimin e banorëve të Unazës së Re, të cilët kundërshtojnë vendimin e autoriteteve shtetërore për prishjen e banesave të tyre. Gjithashtu, tenderi u konsiderua korruptiv nga opozita, e cila ka publikuar një seri të gjatë shkeljesh proceduriale, të cilat nisin që nga hartimi i projektit, përllogaritja e kostove, e deri tek procedurat fiktive të prokurimit publik.

Emisioni “Të Paekspozuarit” i gazetarit Ylli Rakipi publikoi mbrëmjen e së Enjtes disa dokumente, në bazë të të cilave vërtetohet se kompania mëmë “Delaware Haberman” ka depozituar dokumente të falsifikuara në tenderin për ndërtimin e Unazës së Re.

Pervec fakteve te publikuara ka edhe disa detaje te tjera:

– Në ekstraktin e thjeshtë ka një email aty “info@dunwellhaberman.com”
https://i.gyazo.com/ddb7df4f7250e24185f6dd9732202df8.png
dhe po të kontrollosh këtë domain, del se është regjistruar më datë 1 Korrik 2018 (pra domaini i një kompanie që supozohet e krijuar në 1998, qenka regjistruar vetëm në korrik 2018) https://who.is/whois/dunwellhaberman.com

Avdjol Dobi (26 vjec) foto: https://i.gyazo.com/14a0a9c3617b7388ac54fbc9fe28ad5e.png

e ka regjistruar atë email me 25 qershor 2018 ne QKR (pra rreth 1 javë para se teëkrijonin websitin)

– dunwellhaberman.com është website komplet fiktiv PA LOGO, me dummy content: https://i.gyazo.com/904a48f424188bb5406f138e531fb754.png

me staf që nuk ekziston: https://i.gyazo.com/7dad3d93366196e14ee1880c961bddab.png
foto të marra nga webi: https://i.gyazo.com/fec06c920184111f04540ec9c549b1ca.png

Websiti është krijuar nga “Jonian Gjermani”
web: https://www.gjermani.com/hire-me/
twitter: https://twitter.com/joniangj
fb: https://www.facebook.com/jgjermani?ref=br_rs
– Kane bllokuar plotësisht indeksimin nga Google https://i.gyazo.com/a57201ff2181f0cacc45d34d2c4d1bf8.png
kjo zakonisht bëhet kur nuk do që të të zbuloje njeri.

– Shërbimet e ofruara: https://i.gyazo.com/47f11a3b4b9941ceeb7c2f905c868f7a.png
janë kopjuar plotësisht nga: https://www.powergridengineering.com/services/

Nga:  BOLD NEWS