Ura e Vezirit, nje nga urat me te medha ne Ballkan, u ndertua nga Veziri i Shkodres ne afersi te Kukesit. Ne ure kalonte kushdo dhe nuk paguante asnje takse.

Ura pa taksa qe lidhte Shqiperine lindore me ate Perendimore – Kosoven me Shkodren e portet e Adriatikut.

Kjo ure sherbente per kalimin e lumit Drin ne Vaun e Spasit ne rrugen kryesore qe lidhte Shkodren me Prizrenin e vazhdonte drejt Nishit. Ishte rruge e mirembajtur dhe ruajtur me nje sistem fortifikimesh qe ne periudhen e Perandorise Romake.

Nuk e dime kush e mirmbante ne periudhen e Perandorise Otomane, por ishte pa taksa kalimi.

Shenim ga: J. Brahaj.