Salloje patatesh ekzistojne

Sa lloje patatesh ekzistojne.-

Ka rreth 5000 lloje patatesh në botë. Më shumë se 3000 prej tyre janë vetëm , kryesisht në Peru, Bolivi, Ekuador, Kili dhe Kolumbi, vende na e ka origjinen patatje.

Salloje patatesh ekzistojne