Qeveria mori vendimin në karantinë, por do habiteni përse rrinë në radhë holandezët

15 Mars 2020 |

Të gjithë radhiten për furnizime. Jo maska ​​dhe as letër higjienike apo makarona. Në Holandë radhët u krijuan në kafenetë këtë pasdite për të blerë kanabis, para mbylljes së këtyre bizneseve, që u vendos nga qeveria deri në datën 6 Prill. Ky vendim lidhet me menaxhimin e emergjencës se koronavirusit.

Njerëzit nxituan në rrugë sepse vendimi i qeverisë ishte i papritur. Disa kafene duhej të qëndronin të hapura pas shumë orësh, të tjerat kishin rregulla me të rrepta dhe i mbyllën qepenat duke i lënë njerëzit të largohen. Një burrë u arrestua, sepse filloi të kollitet në mënyrë provokuese për të shpërndarë të tjerët në radhë përpara një dyqani kafeje në Den Bosch.

Si pjesë e masave të shpallura për të frenuar infeksionin e koronavirusit, qeveria e Hagës – sipas një shënimi zyrtar – ka vendosur që të paktën deri të hënën e parë të prillit, shkollat ​​e të gjitha niveleve dhe kopshtet dhe kopshtet e fëmijëve nuk do të rihapen. I njëjti fat do t’i takojë edhe bareve dhe restoranteve, si dhe palestrave, saunave dhe dyqane të seksit.

©Copyright Gazeta SHQIP