Rama të deklaronte heqjen e traut. – vëllezërit nga Kosova kanë paguar oligarkët për të ardhur në tokën amë!

27 Nentor 2022 Rama duhej te deklaronte sot heqjen e traut për vëllezërit dhe motrat nga Kosova duhe të paguanin Ramën dhe oligarkët për të ardhur në tokën amë. “Braktisa fjalën e Ramës sepse mendova se Rama do deklaronte daljen nga Ballkani i Hapur që është tradhtia më e madhe ndaj Kosovës, por ai si […]

Kurt Farka on November 27, 2022

“Orteke” e Kazakistanit synon UNESCO-n

27 Nentor 2022 Një lodër kërcimi prej druri dhe muzikanti duhet të mbahen fort ngushtë të lidhur me një vijë të hollë pershkrimi. Është diçka që nuk është bie lehtë në sy për spektatorët, por kur e shikon lojën e tyre më thellë duken si një tërësi të vetme. “Orteke” quhet kjo shfaqje muzikore tradicionale […]

Kurt Farka on November 27, 2022

Jaho Brahaj: – Flamuri Kombëtar Shqiptar në vitet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit

– Sipas dokumenteve arkivore historike te kohes. – 26 Nentor 2022 (Fragment nga Libri studimor: “Flamuri i Kombit Shqipetar” i autorit Jaho Brahaj.) – Pushtimi i gjatë otoman kishte arritur të ushtronte ndikimin e tij, duke i lënë tokat shqiptare pa një qeveri (guvernator) por te ndare ne 4 vilajete, shqiptarët u deryruan e gjithëmonë […]

Kurt Farka on November 26, 2022

– 110 Vjetori i Pavarsise Kombetare. – Kapedanët Arbër në Europë me Flamur Kombetar Shqiptar Shek. 15-16

– 26 Nentor 2022. (Fragment nga Libri studimor: “Flamuri i Kombit Shqipetar” i autorit Jaho Brahaj.) Ne disa piktura te Kohes qe i kushtohen Betejes se Lepantit 1571 eshte Flamuri Kombetar Shqiptar perkrah te Flamurit te Perandorise Austriake e forcave te tjera ushtarake, fakt qe tregon se Flamuri i Kombit Shqiptar vazhdoi te ruhej dhe […]

Kurt Farka on November 26, 2022
Featured Rama të deklaronte heqjen e traut. – vëllezërit nga Kosova kanë paguar oligarkët për të ardhur në tokën amë!

Gezhoje topi-Vazo Lulesh.-

Gezhoja topi te bera vazo lulesh ne kujtim te luftes se pare boterore ….punuar nga armetari dhe bakerpunuesi VANGJEL PERISTERI nje mjeshter korcar i punimit te metaleve….

/ February 24, 2018