Si iu morën hapësirat Bibliotekës Kombetare nga privati në pothuaj 3 dekada? – Pse nuk kthehen …

26 Shkurt 2024 Librat kapicë nëpër kartonë bananesh, salla leximi të mbyllura, automate që ulen për të eleminuar rrezikun e zjarrin kur punonjësit mbyllin zyrat. Është kjo gjendja e Bibliotekës Kombëtare të Shqipërisë në vitin 2024. Po si përfunduam në këtë gjendje? Si iu morën hapësirat bibliotekës nga privati në pothuaj 3 dekada? Dhe pse […]

Kurt Farka on February 26, 2024

“Firmëtarët pasi shpërndanë peticionin në rrjetet sociale…”, gazetarja e njohur reagon ‘ashpër’ ndaj ‘intelektualëve’: – Heshtja e tyre çon në hapjen e dyerve për të gjithë

25 Shkurt 2024 Gazetarja Luela Myftari ka reaguar lidhur me një peticion të ngritur sëfundmi në rrjetet sociale nga një grupim intelektualësh, të cilët janë të shqetësuar për mënyrën sesi po merr peshë në publik, edhe përmes mediave, hapësira që po zënë njerëz të cilët nuk përfaqësojnë atë që është realisht shkencore. Në një emision […]

Kurt Farka on February 25, 2024

Peticioni i elitës intelektuale drejtuar AMA-s. Kocaqi: – Të mbyllet Akademia e Shkencave

25 Shkurt 2024 Peticioni i firmosur nga një grup intelektualësh dhe studiuesish drejtuar AMA-s për marrjen e masave mbi dezinformimin shkencor bëri që ky të ishte lajm i kësaj jave. Letrën e akademikëve disa e kanë konsideruar një censurë mediatike, ndërsa dhjetëra të tjerë e kanë fimrosur. Elena Kocaqi është një nga studiueset, e cila […]

Kurt Farka on February 25, 2024

Ish-miss Kosova akuzohet për vendosje “gjobash”, lidhje jashtëmartesore me gazetarin e njohur në Shqipëri

25 Shkurt 2024 Ish-miss Kosova, Zana Berisha, është përfshirë në një seri skandalesh dhe vijon të jetë nën hetim në vendin e saj. Kjo ka ndodhur për shkak të akuzave për shantazhe që 29-vjeçarja u ka bërë ish-partnerëve të saj, me qëllim zhvaten dhe përfitimin. Mediat në Kosovë shkruajnë se ajo ka ushtruar presione të […]

Kurt Farka on February 25, 2024
Featured Si iu morën hapësirat Bibliotekës Kombetare nga privati në pothuaj 3 dekada? – Pse nuk kthehen …