Vajza iu vra gjatë protestave, babai kërcen në varrimin e saj pas premtimit se do kërcente në dasmë

30 Shtator 2022 Që pas publikimit të lajmit për vrasjen e 22-vjeçares Mahsa Amini nga policia e moralit, Irani është përfshirë nga një valë protestash të dhunshme, duke shkaktuar dhe shumë viktima. Gratë, por jo vetëm, janë revoltuar duke kërkuar të drejtat e tyre dhe po ashtu duke kundërshtuar regjimin. Së fundmi po qarkullon një […]

Kurt Farka on September 30, 2022

Dita e Trashegimise: – Lahuta e lashtë shqiptare u ngjit në një skenë koncertale në vitin 1940 në Tiranë

  Gazeta Bota Sot, Prishtine. 28 SHTATOR 2022  Lahuta e lashtë shqiptare u ngjitë per here te pare në një skenë koncertale dhe teatrore me drita (ndriçim artificial) e mikrofon, shfaqje në skenë si pjesë e koncertit të organizuar më 12 prill 1940. Pas mijëravjeçarëve që Lahuta me këngët e Kreshnikeve Kult e Hymn i popullit të etnisë […]

Kurt Farka on September 29, 2022

Vala e re e emigracionit.- Aplikimet për azil pothuajse dyfishohen në janar-korrik: – Ikin mbi 10 mijë persona

28 Shtator 2022 Por, të dhënat zyrtare të Autoriteteve Britanike tregojnë se rreth 4729 shqiptarë kanë hyrë në mënyrë të paligjshme në vendin e tyre dhe janë regjistruar si azilkërkues gjatë periudhës janar-qershor 2022, një shifër që është sa 80% e të gjithë kërkesave për azil në 27 shtetet e tjera të Bashkimit Europian, duke e […]

Kurt Farka on September 28, 2022
Featured Vezhgim: – Askush nuk eshte kujtuar te hartoje nje liste te lahutareve qe jetojne e kendojne Eposin Shqiptare.