Botimi i ri i Arben Llallës: – Shqiptarët, protagonistë të Pavarësisë së Greqisë, 90 nga 100 heronj ishin arvanitas.

28 Shkurt 2024 Në vazhdë të aktiviteteve të mbajtura me rastin e 80-vjetorit të masakrave ndaj shqiptarëve të Çamërisë, shoqata “Çamëria” ndalet këtë fillim jave tek arbëreshët e Greqisë. I sjell në vëmendje përmes botimit  “Arvanitët, themeluesit e Greqisë së re” që studiuesi Arben Llalla ka shkruar. “Libri i Llallës flet me fakte, na e […]

Kurt Farka on February 28, 2024

Ndërtimi pranë murit unik 2300-vjeçar në Butrint, Auron Tare: Nuk e prishën as romakët, gotët, sllavët, por ministrja Kumbaro që thoshte…

27 Shkurt 2024 … Shikoni pamjet e nxjera nga Zëri i Amerikës mbi atë që po ndodh vetëm 100 metra nga ky Monument madhështor.  Për momentin mu duk sikur Zëri i Amerikës kishte ngatërruar kronikën duke treguar bombardimet në Gaza.  Po jo jo,  Zëri i Amerikës ishte i qartë. Duke u bazuar mbi një kronikë […]

Kurt Farka on February 27, 2024

Kendi i Fotografisë. – Ura e Kasabashit, Monument Kulture realizuar nga mjeshtër vendas

27 Shkurt 2024 Ura e Kasabashit është një vepër inxhinierike që mban statusin “Monument Kulture”, Kategoria I. Ura gjendet në afërsi të qytetit të Çorovodës në rrethin e Skraparit. Ajo futet në tipologjinë e urave simetrike me tre qemerë me kurriz dhe me dritare shkarkuese. DRTK Berat kujton se, dikur nëpër këtë monument kalonte rruga […]

Kurt Farka on February 27, 2024
Featured Fytyra e njeriut që krijoi vizionin tonë për Ferrin zbulohet pas 700 vjetësh