Nuk mbani masken, – Ja denimi me i rende dhe me interesant.

Shtator 2020

Kjo ndodh ne Xhakarta.

Mbajtja e maskave për të frenuar  përhapjen e koronavirusit është bërë një rregull i fortë në shumë shtete që janë prekur nga COVID-19.

Por jo të gjithë njerëzit respektojnë këto rregulla të  forta të vendosura nga qeveritë, e për këtë arsye në kryeqytetin indonezian po përdoret një metodë e re për çdo kënd që nuk mban maskën.

Autoritetet në Xhakarta u kërkojnë të gjithë njerëzve që shkelin rregullat e mbajtjes së maskave të shtrihen brenda një arkivoli dhe “të mendojnë veprimet e tyre”.

Nuk mbani masken, – Ja denimi me i rende dhe me interesnt.
Kjo ndodh ne Xhakarta.

Në Pasar Rebo, në Xhakartën Lindore, ata që kapen pa maskë duhet të shtrihen brenda një arkivoli ose të paguajnë një gjobë dhe të bëjnë punë në shërbim të komunitetit.

Nuk mbani masken, – Ja denimi me i rende dhe me interesnt.
Kjo ndodh ne Xhakarta.

Disa shkelësve iu desh të shtriheshin brenda arkivolit të hapur të enjten për një kohë të shkurtër.