Ku Jemi!  Ku po Shkojme.!?

Kryeministri  kercnon  nje  oficer te policies gjygjesore:  “… Nuk do t’i ndahemi këmba këmbës atij horri … “, u shpreh Kryeministri.

Nje analiste Politikan (A. Peza) analizon analizen, pse populli ka te analizuar qe ka analizuar urrejtjen e analizuar pa Analizues ndaj Politikaneve.

E dyta.

Per analizen e Ikje-Arratise se popullit nga atdheu. U analizua dhe eshte marre Vendim-Analiza, qe te perndjeket edhe pjesa tjeter e banoreve (ata fatkeq) qe kane mbetur ne trojet e tyre, duke u analizuar shkaqet, dhe te mbeten ketu (ne atdhe) vetem analistet.

Analistet ne qetesi analitike te analizojne analizen e ikje-analizes dhe analizuessigurtet te japn analizen.

Do thote ndonje emigrant  pasi te kete kenduar kengen ” …Ndonse jam i merguar, Shqiperi s’te kam harruar,… ” – Po politikanet. Aha ata kane ikur perkohesisht tek hija e kontove bankare ne ndonje qoshe te Europes dhe do kthehen me te ardhur ne Memedhe azilkerkues nga Afrika ose Azia.

Analiza vazhdon.

Presim analizen nga analizuesi(t) opinioniste tek Opinioni i analizes.