Edi Rama me banden Rilindja. Karikature

Kanibalizem  apo Kapitalizem. –

Ainshtaini, qe eshte personifikim i Shkencetarit Boteror nuk merrte me shume se nje rroge. Dhori Kule nga leket e shqiptareve 11 rroga.

Studentet po na japin nje leksion per shoqerine ku jetojme. Ato e kane filluar mire, ne mbrojtje te dinjitetit te tyre. Kjo eshte largepamesi per shoqerine e kalbur qe krijuam gjate ketyre viteve kur trumbetohej rruga drejt Kapitalizmit. Po a po shkojme ne kapitalizem?  Keto dite doli ne drite fakti qe nje rektor universiteti, Dhori Kule merr cdo muaj 11 (njembedhjete) rroga nga buxheti i ne shqiptareve te manazhuar nga e ashtuqujtura Qeveri. As Ainshtaini, qe eshte personifikim I shkencetarit boteror nuk merrte me shume se nje rroge. Pra ai jetonte dhe punonte ne  kapitalizem.

Edi Rama me banden Rilindja. Karikature

Po 11 rroga a nuk jane kanibalizem. Qeveriu ta dije. Fjalet e shumta  jane fukarallek.