Gishtat tregojnë shëndetin e organeve, ja si t’i lexoni sëmundjet …

Gishti i madh

Organet: organet e stomakut

Emocionet: depresioni dhe ankthi

Simptomat fizike: dhimbje stomaku, probleme të lëkurës, dhimbje koke, nervozizmi.

Gishti tregues

Organet: veshkat dhe fshikëza

Emocionet: zhgënjim, frikë, ngarkesë mendore

Simptomat fizike: dhimbje e nyjeve dhe muskujve, dhimbje dhëmbi, varësi dhe mostretje.

Gishti i mesëm

Organet: mëlçia dhe vreri

Emocionet: mëdyshje, zemërim, nervozizëm

Simptomat fizike: probleme me qarkullimin, probleme menstruale, probleme me sytë dhe të pamurit, lodhje, migrenë, dhimbje koke.

Gishti i unazës

Organet: mushkëritë dhe zorra e trashë

Emocionet: negativitet, trishtim, frikë nga rrefuzimi

Simptomat fizike: tretje e dobët, tringëllimë në veshë, frymëmarrje e vështirësuar si astma, ndryshime të thella në lëkurë.

Gishti i vogël

Organet: zemra dhe zorra e hollë

Emocionet: pasiguria, ankthi, ndjenjë për mosvlerësim

Simptomat fizike: probleme me presionin, probleme të zemrës, dhimbje fyti, probleme me eshtrat dhe sistemin nervor.