E padegjuar: Rrahje ne Varreza-Kundra cdo morali tradicional Shqiptar dhe vlere njerzore.

(Ku po shkojme- Ku kemi shkuar)

Varrezat edhe te armiqve per shqiptaret kane qene tabu. Kush na i hodhi Trute e Gomarit. Sharjet dhe rrahjet me hunje dhe grushta ne varreza- veprime qe po tregojne qe ne kemi problem kolektive psikologjike dhe jemi afruar te instiktet e kafsheve. Patjeter qe keto veprim jane te formuara dhe trasheguara nga e kaluara jone. Cdo gja e poshterojme, por idealet jo. Kjo psikologji u brymos kur ne  poshteronim kufomat, varrezat e cdo  vlere njerzore, vetem per ideologjine.

Ku po shkojme, fatkeqesi eshte se nuk po e kptojme.

Shenim nga J. Brahaj