Boshtrra nje bime e rralle ne Europe. –

Boshtrra nje bime e rralle ne Europe. –
-Boshtrra eshte bime e rralle ne Europe. Eshte shkurre qe rritet me shumice ne vendin tone kryesishte ne luginen e Fanit ne lartesite 350-600 metra mbi nivelin e detit. Rritet ne forme shkurreje qe arrin lartesine deri ne 2 metra .
– Boshtra eshte bime qe rritet ne gjendje natyrale vetem ne pjesen veriore te Shqiperise, dhe ne asnje vend tjeter te botes (ne menyre te eger, natyrale).
– Quhet “VOSHTRUM Albania”.
Kjo bime e rralle i jep bukuri kesaj lugine gjate lulezimit ne muajin mars dhe fillim te prillit.

Boshtrra nje bime e rralle ne Europe. –

Natyra eshte kujdesur qe ta zbukuroj vetvehten dhe duhet ti jemi mirnjohese, duke e vleresuar kete bime te rrelle qe tek ne e kemi pa kursim.
Shtese nga komenti i Z. Preng Pistja.
… “- Dua te shtoj vetem 2 fjale.
– Quhet ne gjuhen shkencore Voshtrum Albania. Eshte bime qe rritet vetem ne Shqiperine e Veriut , sic thoni edhe juve , dhe ne asnje vend tjeter te globit. …”

Boshtrra nje bime e rralle ne Europe. –

Eshte me interes studimi dhe popullarizimi i kesaj luleje si bime e rralle e pasuri e jona.
Shenim nga: Jaho Brahaj.