30 Maji 2024

Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, në fjalën e tij për mediat para nisjes së seancës së sotme në Kuvend, ka deklaruar se Kuvendi duhet të shikojë amendamentet e PD.

“Nëse duan të mbështesin SPAK-un, të shikojnë amendamentet e PD. Sot shqiptarët meritojnë një përgjigje; pse Edi Rama, kjo qeveri mban të bllokuar në Kuvendin e Shqipërisë propozimet e PD.

Përgjigja është e qartë; ndryshe nga ç’thotë kjo maxhorancë nuk ka interes që të ndihmojë financiarisht dhe nga pikëpamja ligjore strukturat ligjore. S’ka arsye për SPAK-un që të ekzistonte nëse s’do të kishim korrupsion.

Ai lindi si nevojë për shkak të korrupsionit. Që mos të duket se si opozitë jemi në rrafshin e denoncimit, kemi bërë një propozim dhe ulemi dhe flasim. Jemi gati që të bashkojmë votat me PS për të votuar këto amendamente për SPAK-un.

A ka akt më kuptimplotë para shqiptarëve që parlamentarët të dorëzojnë imunitetin dhe të jenë të barabartë para ligjit. Amnistia penale u mbajt në sirtar për 3 muaj derisa bashkuan votat për të nxjerrë të dënuarit për korrupsion.”, tha ai.

Nga OraNews