Arti shqiptar në zi, ndërron jetë aktori Xhevdet Feri

Kinematografia shqiptare humbet një nga aktorët e saj më të mirë. Ndahet nga jeta pas një sëmundje të rëndë aktori dhe regjisori Xhevdet Feri. Ishte 60 vjeç.

I lindur në Durrës në vitin 1960, Feri ishte një prej aktorëve më të mirë të kinematografisë dhe teatrit shqiptar. Ai ka luajtur në një numër të konsiderueshëm filmash dhe rolesh në teatër. Ndër më të famshmit, “Përrallë nga e kaluara”, “Besa e kuqe”, “Hije që mbeten pas”, “Skëterre”, “Treni niset në shtatë pa pesë”, “Dasma e Sakos”, e të tjerë.

Arti shqiptar në zi, ndërron jetë aktori Xhevdet Feri

Arti shqiptar në zi, ndërron jetë aktori Xhevdet Feri

Në vitet 1995-1999, ishte drejtor i Qendrës Kombëtare të Kinematografisë dhe sërish e mori këtë detyrë në vitin 2006. Në vitet 1999-2001, ishte drejtori i Teatrit Kombëtar.

Arti shqiptar në zi, ndërron jetë aktori Xhevdet Feri

Nga Lapsi.Al