Arben Malaj: – Drejtuesit e policisë që po përdorin gazin helmues ,nuk do ti shpëtojnë ndëshkimit të ligjit. –

Nga: Gazeta Telegraf –

11 Maj, 2019

Nga Arben Malaj

Protesta po fillon. Ajo duhet te jete vetem paqesore. Ne kete proteste jane edhe 300 studente evropian. Presidenti i Republikes duhet te kerkoj publikisht dhe ligjerisht bllokimin e perdorimit te bombave me gaz helmues. Nqs policia do te perdor gaz helmues qe nuk perdoret ne vendet evropiane, sepse ka efekte direkte ose indirekte ne dem te shendetit, ata dhe prinderit e tyre kurre nuk do tja falin Shqiperise dhe personave pergjegjes. Jeta eshte e rendesishme edhe per cdo shqiptare por ne nenshtrohemi lehte, ndersa ata do ta ndjekin kembe pak kembe me proces te rregullta ligjore kedo qe do te lejoj perdorim e ketyre armeve vrasetare per shendetin. Ne proteste ka disa qindra femije shqiptare/ Ju lutem mos i vrisni me gazet helmuese. Ato per shendetin e tyre te brishte ato jane shume here me te rrezikshme. Policia mos tja bej kete dem te rende vendit te saj. Kujdes historia e
drejtorave te policise dhe ministrave te rendit eshte e hidhur ne vendin tone sepse politika gjithnje i ka keq perdorur ata .