Skënderbeu nuk mbetet vetëm. Atij do t’i vijnë dhe dy shokë të tjerë, të largët në kohë. Njëri në brez shpatën, tjetri në duar “Kushtetutën”. Në krah të tij do të rreshtohen dy figura të historisë sonë kombëtare. Ali Pashë Tepelena dhe Lekë Dukagjini do të fusin në “mes” Skënderbeun.

 

Të dyja fig Skënderbeu nuk mbetet vetëm në Labinot të Elbasanit. Atij do t’i vijnë dhe dy shokë të tjerë, të largët në kohë. Njëri në brez shpatën, tjetri në duar “Kushtetutën”. Në krah të tij do të rreshtohen dy figura të historisë sonë kombëtare. Ali Pashë Tepelena dhe Lekë Dukagjini do të fusin në “mes” Skënderbeun.

urat, sa të paragjykuara, aq edhe të vlerësuara. Këtë fakt e ka pohuar Fiqiri Kasa. Skulptori që ngriti në Labinot të Elbasanit përmendoren më të veçantë për bustin e Skënderbeut. Kasa ka shpjeguar se ka në plan të ngrejë monumentet e Ali Pashë Tepelenës dhe Lekë Dukagjinit. Mësohet se propozimi për këto dy figura është bërë nga i biri i aktorit të madh Ndrek Luca, Gjergji. Ky i fundit ka menduar që me këto tre përmendore të simbolizojë Shqipërinë në unitet vlerësimesh. Së afërmi pritet të nisin bocetet e tyre.