Valsi i Vaces kendohet shqip ne Aula Magna te Universitetit te Kietit

'Valsi i Vaces' kendohet shqip ne Aula Magna te Universitetit te Kietit

Në Universitetin e Kietit në 'Aula Magna' është kënduar dhe performuar  në gjuhën shqipe kënga e njohur  'Valsi i Lumturisë' nga ikona e muzikës shqiptare Vace Zela. Kjo perfomancë ka ardhur për shkak të  nënshkrimin të Marrëveshjes së bashkëpunimit mes Universitetit të Mjekësisë, Tiranë dhe Universitetit të Kieti-Peskarës 'G. D'Annunzio', e njëkohësisht duke kujtuar një nga figurat më të larta e të rëndësishme të artit shqiptar si Zela, e cila vetëm pak ditë më parë u përkujtua në 1 vjetorin e vdekjes së saj.

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama