Teknologjia e re qe lejon autopsine e mumjes egjiptiane

Teknologjia e re qe lejon autopsine e mumjes egjiptiane

Teknologjia e re, e cila po përdoret në një muze në Suedi u lejon vizitorëve të hapin në mënyrë dixhitale një mumje egjiptiane.  Vizitorët në Muzeunë e Antikiteteve Mesdhetare dhe të Lindjes së Afërt, “Medelhavsmuseet” në Stokholm, mund të përdorin një tabelë virtuale autopsie për të hapur "varrin" dhe të çmbështjellin shtresat e mumjes “Neswaiu”, një prifti që ka jetuar në shekullin e tretë para Krishtit, në Tebë.

Teknologjia është zhvilluar nga Instituti Suedez Interaktiv ICT dhe u krijua për t’u përdorur në spitale nga studentët e mjekësisë.

 

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama