Si mund te leviz pa veture?

Si mund te leviz pa veture?
Shqiperia ka nje prej rrjeteve me te dendura te transportit publik. Trena dhe autobuse te ndryshem qarkullojne ne nje frekuence afersisht gjysem oreshe, madje pjeserisht edhe me shpesh. Me abonimin qe mnd te kryejme prane dispecerive duke marre abone mund te shfrytezohen linjat urbaneve brenda Tiranes. Per familjet nuk ka abone kolektive kjo eshte nje politike e cila po shqyrtohet nga Bashkia e Tiranes, per femijet deri ne 16 vjec nuk paguhet leke. Cmimi ne Linjat e Unazes ishte 20 leke dhe eshte bere 30 leke. Kur cmimi te behet 50 leke keto autobuza do pajisen edhe me kondicioner.

Sistemi Hekurudhor le shume per te deshiruar vetem nje pjese shume e vogel e Shqiptareve levizin me trena kurse pjesa tjeter leviz me automjete private,ose me autobuza nga nje qytet ne nje tjeter.

Ne shqiperi mund te marresh edhe automjete me qera nga 24 ore e larte. levizshmeria ne mjete te tilla eshte e shpejte dhe shume e rehatshme por probelmi vetem eshte qe per shtresen mesatare eshte pak e kripur

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama