Fatos SELA

Fatos SELA
Aktor
Aktor i skenes dhe i ekranit me nje karrier te pasur artistike. Ka interpretuar ne shume vepra te njohura te dramaturgjise kombetare dhe boterore. Ka kryer studimet e larta ne Akademine e Arteve Tirane ku eshte diplomuar si aktor. Karrieren e ka nisur si regjisor ne RTV Shqipetar (1972-1975). Nga viti 1975-1995 punoi si aktor e regjisor ne teatrin Bylis te Fierit. Nder rolet me te spikatura te kesaj periudhe jane : “Dy krisma ne Paris”, “Zoti godet me puter”, “Kush e vrau Kastinen”, “Shtrigat e Salemit”, “Nje leter e humbur” etj.

Emerohet aktor i Teatrit Kombetar ne vitin 1995 ku vazhdon edhe sot. Nder interpetimet e kesaj periudhe vecojme rolet: “Armiku i Popullit”, “Xhaxha Vanja”, “Portreti i Dorian Greit”, “Pulebardha”, “Streha e te harruarve”, “Tiranosauri”, “Pamje nga ura”, “Magjia e madhe”, “Franku i V” etj.
Interpreti i tij eshte vleresuar me diploma dhe cmime Republike. Mban titullin Artis i Merituar.

Artikujt e fundit


Reklama

Reklama