Dhunon te dashuren ne ashensor asnje nuk e mbron

Dhunon te dashuren ne ashensor, asnje nuk e mbron

Çfarë do të bënit nëse do të ishit prezent në një skenë dhune në një ashensor! A do të reagonit në mbrojtje të viktimës, apo do të largoheshit!  Ngjarja e radhës vjen nga një eksperiment social, i cili është kryer për të parë reagimin e njerëzve, gjatë kohës një djalë dhunon fizikisht “të dashurën” e tij. Ajo që vihet re nga ky eksperiment, është fakti që asnjë person në ashensor nuk e ndalon djalin të ushtrojë dhunë, por të gjithë ikin. Vetëm një vajzë i thotë djalit se “nëse vazhdon të ngacmojë vajzën do lajmëronte policinë”. Kjo tregon se, shumë pak njerëz dalin përkrah femrave të pambrojtura dhe pse gjithnjë e më shumë po bëhet një sensibilizim njerëzor kundër dhunës ndaj tyre.

 

 


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama