50 njerezit me te pasur te Amerikes

50 njerezit me te pasur te Amerikes

Themeluesi i Microsoft-it, Bill Geits ka kryesuar listën e njerëzve më të pasur të revistës “Forbes” për të 14-tin vit rresht. Sipas revistës, themeluesi i Microsoftit, Geits është njeriu më i pasur në Amerikë, duke u pozicionuar kështu për të 14-tën herë rresht në krye të listës, i ndjekur nga investitori miliarder, Uarren Bufet. Pasuria e kësaj dysheje ka shënuar një rritje prej 8.25 miliardë dollarësh gjatë vitit të kaluar, me Geits që tashmë ka një pasuri me vlerë prej 59 miliardë dollarësh dhe Bufet me 52 pasurinë prej miliardë dollarëve amerikanë. Geits ka premtuar se 85 për qind e vlerës së fitimit do të shkonte për fondacionin Bill dhe elinda Geits, si dhe për bamirësi. Ndërkohë që për herë të parë që nga viti 1989 në 10-tëshen e parë të kësaj liste nuk janë renditur anëtarë të familjes Ualton, pasardhëse e themeluesit dyqaneve “Wal-Mart”, Sem Ualton. Revista “Forbes” gjithashtu bën të ditur se vlera e përgjithshme e të ardhurave të personave të renditur në këtë listë është rritur nga 290 milion dollarë amerikanë, në 1.54 tirlion dollarë këtë vit.

Renditja Emri
Vlera (miliarda $)
Mosha
Banimi
Burimi

1 Uilliam Gates III
59.0 51 Medina, WA Microsoft
2 Uarren Bafet
52.0 77 Omaha, NE Berkshire Hathawayi
3 Sheldon Adelson
28.0 74 Las Vegas, NV Kazino, hotele
4 Laurens Elison
26.0 63 Redvud City, CA Orakull
5 Sergei Brin
18.5 34 Palo Alto, CA Google
5 Lerri Page
18.5 34 San Francisco, CA Google
7 Kirk Kerkorian
18.0 90 Los Angeles, CA Investime, kazino
8 Michael Dell
17.2 42 Austin, TX Dell
9 Çarls Koç 17.0 71 Uikita, KS Naftë, komoditete
9 David Koç
17.0 67 New York, NY Naftë, komoditete
11 Paul Alen
16.8 54 Mercer Island, WA Microsoft, investime
12 Kristi Ualton & familja
16.3 52 Jackson, WY Trashëgimia
Wal-Mart
12 Xhim Ualton
16.3 59 Bentonville, AR Wal-Mart
12 S Robson Ualton
16.3 63 Bentonville, AR Wal-Mart
15 Alis Ualton
16.1 58 Fort Worth, TX Wal-Mart
16 Stiven Balmer
15.2 51 Hunts Point, WA Microsoft
17 Abigail Xhonson
15.0 45 Boston, MA Fidelity
18 Karl Ikan
14.5 71 New York, NY Blerës kompanish tregëtare
19 Forrest Mars Jr
14.0 76 McLean, VA Ëmbëlsira dhe ushqimepër kafshët
19 Zhakuelin Mars
14.0 67 Bedminster, NJ Ëmbëlsira dhe ushqimepër kafshët
19 Xhon Mars
14.0 71 Arlington, VA Ëmbëlsira dhe ushqimepër kafshët
19 Jack Teilor & familja
14.0 85 St Louis, MO Sipërmarrës i Rent-A-Car
23 Donald Bren
13.0 75 Newport Beach, CA Pasuri të patundshme
24 An Koks Çambers
12.6 87 Atlanta, GA Sipërmarrjen Cox Enterprises
25 Majkëll Bloomberg
11.5 65 New York, NY Bloomberg

26 Xhorxh Kaiser
11.0 65 Tulsa, OK Naftë, gaz, banka
27 Çarls Ergen
10.2 54 Denver, CO EchoStar
28 Eduard Xhonson III
10.0 77 Boston, MA Fidelity
28 Ronald Perelman
10.0 64 New York, NY Blerës kompanish tregëtare
30 Philip Knight
9.8 69 Beaverton, OR Nike
31 Xhon Kluge
9.5 93 Palm Beach, FL Metromedia
32 Pierre Omidjar
8.9 40 Henderson, NV Ebay
33 Rupert Murdok
8.8 76 New York, NY Agjenci Lajmesh
33 Xhorxh Soros
8.8 77 Westchester, NY Kompani investuese
35 Xhefrei Bezos
8.7 43 Seattle, WA Amazon
35 Xheims Gudnait
8.7 64 Cary, NC Instituti SAS
37 Donald Newhouse
8.5 77 Somerset County, NJ publicist
37 Samuel Njuhaus Jr
8.5 79 New York, NY publicist
39 Dan Dankan
8.2 74 Houston, TX energji
40 Stephen Shvarcman
7.8 60 New York, NY investues
41 Filip Anshutz 7.6 67 Denver, CO investues
41 Sumner Redstoun
7.6 84 Beverly Hills, CA Viacom
43 Harold Simons
7.4 76 Dallas, TX investues
44 John Menard Jr
7.3 67 Eau Claire, WI Agjenci imobiliare
45 Leonard Blavatnik
7.2 50 New York, NY Akse Industriale
46 Eli Broad
7.0 74 Los Angeles, CA investues
47 Stiven Kohen
6.8 51 Greenwich, CT Kompani investuese
48 Erik Shmidt
6.5 52 Atherton, CA Google
49 Robert Rouling
6.4 54 Dallas, TX Naftw & gaz, investime
50 Xheims Kenedi
6.3 59 Atlanta, GA Sipërmarrja Cox
50 Bler Perri-Okedon
6.3 56 Australia Sipërmarrja Cox

Marre nga : Gazeta Albania


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama