Shpallja e Pavarësisë së Kosovë

Shpallja e Pavarësisë së Kosovë

 • Pro pavarësisë 20 shtete të BE

  Njëzet shtete anëtare të BE-së pritet të njohin pavarësinë e Kosovës, shtetin më të ri të Evropës. Sipas agjencisë së lajmeve “Reuters”, nga 27 shtete të BE-së, vetëm 6 prej tyre nuk do e njohin pavarësinë e Kosovës.

 • SHBA dhe vende të BE-së njohin Kosovën

  Kosovarët festojnë. Fuqitë ndërkombëtare njohin pavarësinë e Kosovës Shtetet e Bashkuara dhe disa vendeve antëare të BE-së kanë njohur zyrtarisht pavarësinë e Kosovës.

 • Detyrat e misionit të BE-së EULEX në Kosovë

  BE-ja zyrtarizoi vendimin për misionin civil në Kosovë, EULEX. Selia e EULEX-it do të jetë në Prishtinë. Beogradi e dënoi ashpër këtë mision duke e quajtur " turp" dhe shkelje të së drejtës ndërkombëtare.

 • Beogradi kritikon misionin e BE-së

  Në Beograd udhëheqësit më të lartë të Serbisë kanë përsëritur qëndrimin e tyre se nuk do të heqin dorë nga mbrojtja e Kosovës. Presidenti Boris Tadiq, dhe kryeministri, Vojisllav Koshtunica, kanë përsëritur se pavarësisht shpalljes së paralajmëruar të pavarësisë, Kosovën do të vazhdojnë ta konsiderojnë pjesë të tërësisë tokësore dhe të sovranitetit të Serbisë

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama