Kryengritja e Përgjithshme e vitit 1912.

Kryengritja e Përgjithshme e vitit 1912.

Shpërthimet e Kryengritjes dhe veprimet e para të armatosura (Mars - Maj 1912)

Kuvendi i Junikut (21-25 maj 1912)

Kuvendi i Junikut (21-25 maj 1912)

Zgjerimi i veprimeve luftarake të kryengritësve shtroi si një detyrë të ngutshme bashkërendimin dhe organizimin e kryengritjes në shkallë kombëtare. Të parët që e ndjenë këtë

23 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Shpërthimi i kryengritjes

  Shperthimi i kryengritjes

  Pas përgatitjeve të para për kryengritjen e përgjithshme u shtuan veprimet e armatosura dhe u kalua në krijimin e çetave, të cilat vepronin veçanërisht në Kosovë, ku u ndërmorën, si

  23 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Dështimi i misionit të Komisionit të reformave

  Deshtimi i misionit te Komisionit te reformave

  Gjendja e vështirë e krijuar në Shqipëri i shtyu autoritetet xhonturke të dërgonin në Shqipëri një komision qeveritar të kryesuar nga ministri i Brendshëm Haxhi Adil beu. Me pretekstin se do t&eu

  23 vite më parë | Lexo më shumë »

Shtrirja e kryengritjes në vilajetet e tjera

Ndryshimi i kabinetit në Stamboll.Çlirimi i qyteteve

Ndryshimi i kabinetit ne Stamboll.Çlirimi i qyteteve

Megjithëse u ndodhën përballë një ushtrie të shumtë, të përqendruar në vilajetin e Kosovës, kryengritësit arritën të çlironin krahina të tëra, ku nuk ndihej më

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Marrëveshja Shqiptaro-Turke

Rëndësia e kryengritjes

Rendesia e kryengritjes

Ndryshe nga kryengritjet e mëparshme të armatosura, ajo e vitit 1912 u shtri në mbarë Shqipërinë, bashkoi gjithë shqiptarët pa dallim krahine, feje dhe përkatësie shoqërore.Në rrafsh të

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama