Folklor

Folklor

Detyrë kryesore e folklorit dhe e folkloristikës është mbledhja dhe studimi i traditave popullore, duke nënkuptuar për traditë jo vetëm besimet dhe opinionin që ka populli i pakultivuar për faktet dhe dukuritë e universit, por edhe zakonet e përditshme, për ceremonitë e festave të ndryshme, si edhe manifestimet estetike të çfarëdo lloji. Kur flasim për zanafillën e folklorit, duhet ta kemi të qartë se ai nuk lind vetëm, por së bashku me elemente të tjera me të cilat është i lidhur, kështu ai lind edhe me elemente që i përkasin etnografisë (zakone, ritet e ndryshme etj.), që i përkasin muzikës, valles etj.

Përralla Shqiptare

Mbreti me Zanat

Mbreti me Zanat

Një mbret, i ri në moshë rreth 25 vjeç,i pa martuar,fronin e trashëgoi nga i jati.Ai djalë ishte pak i çuditshëm për mbretërinë, sepse pyetjeve të tija,të pakët ishin ata q&eum

16 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Dreri dhe Djali

  Dreri dhe Djali

  Nje dre i etshem erdhi tek nje burim. ndersa ishte duke pire uje ,vuri re ne uje hijen e vet e filloi te mburret per briret,duke pare madhesine dhe bukurine e tyre,kurse per kembet e veta u hidherua qe i kish aq te holla e te hajthme. derisa ende ish

  16 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Djali ne Rrugë

  Djali ne Rruge

  Na Ishte Njeher nje djal qe hante nje kacore buke ne mes te rruges po ne ate rruge kaloi nje burre e pa djalin se po han buk ne rruge dhe nuk reagoi diten e dyte perseri e njejta buri perseri nuk reagoi diten e tret buri vinte me nje najllon me emb&e

  16 vite më parë | Lexo më shumë »

Fabula

Fabula

Fabula

Fabula e ka prejardhjen nga Lindja, sic e kane edhe vet brezat njerezor. Apologjia greke permban shpesh prejardhjen e saj siriane ose egjiptiane me simboliken qe perdor, hyjnite dhe gjeografine, por nuk ndryshon shpirtin e vet. I pari dhe me i famshm

16 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Kitaristi

  Kitaristi

  Nje kitarist i paafte kendonte ne nje shtepi te suvatuar e meqe zeri i tij jehonte, mendoi se kishte ze shume te bukur. Keshtu qe, e pa te arsyeshme te shkonte ne teater.Sapo doli ne skene e nisi te kendonte me nje ze jashtzakonisht te keq, spektator

  16 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Zeusi dhe Dhelpra

  Zeusi dhe Dhelpra

  Zeusi u habit me zgjuarsine dhe shkathtesine e dhelpres, prandaj e beri mbretereshe te kafsheve.Po meqe donte te dinte nese se bashku me fatin e saj, ndryshonte edhe shpirtvogelsia, ndersa po e bartnin ne fronin mbreteror, leshoi para saj nje brumbul

  16 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama