Zeusi dhe Dhelpra

Zeusi u habit me zgjuarsine dhe shkathtesine e dhelpres, prandaj e beri mbretereshe te kafsheve.
Po meqe donte te dinte nese se bashku me fatin e saj, ndryshonte edhe shpirtvogelsia, ndersa po e bartnin ne fronin mbreteror, leshoi para saj nje brumbull.
Duke pare brumbullin tek fluturonte mbi koken e saj, dhelpra nuk i beri dot balle tundimit dhe, kur nuk duhej, u hodh, duke u munduar ta kapte.
Zeusi u nxeh dhe e rriktheu ne gjendjen e meparshme.

* FABULA tregon se njerezit pavlere NUK e ndryhsojne karakterin, edhe kur u jipet nje mundesi e shkelqyer.


Artikujt e fundit


Reklama

Reklama