Shqipëria në kohë e sundimit të Gjergj Kastriot Skënderbeut

Shqipëria në kohë e sundimit të Gjergj Kastriot Skënderbeut

Fitoret e Besëlidhjes Shqiptare nën udhëheqjen e Gjergj Kastriotit-Skënverbeut

Regjistrimet kadastrale osmane të viteve 50

Regjistrimet kadastrale osmane te viteve 50

Angazhimi gjatë viteve 1448 dhe 1450 kundër Skënderbeut i të gjithë potencialit ushtarak të Perandorisë Osmane nën drejtimin e vetë sulltan Muratit II bashkë me të birin e tij, sulltanin e ardhsh

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Formimi i shtetit të bashkuar Shqiptar nën drejtimin e Gjergj Kastriotit-Skënderbeut

Ushtria shqiptare dhe arti i saj ushtarak

Ushtria shqiptare dhe arti i saj ushtarak

Përballimi me sukses i luftës kundër pushtuesve osmanë kërkonte në radhë të parë krijimin e një ushtrie të aftë dhe me cilësi të lartë luftarake.Si njohës i mirë i u

23 vite më parë | Lexo më shumë »
 • E drejta dhe simbolet shtetërore

  E drejta dhe simbolet shteterore

  Shteti shqiptar mbështetej mbi të drejtën feudale, që ishte një e drejtë privilegji, laike e kishtare, e një shoqërie të shtresëzuar e të diferencuar nga ana ekonomike, politike e kulturore. E dr

  23 vite më parë | Lexo më shumë »
 • Organizimi shtetëror

  Organizimi shteteror

  Organet drejtuese të Besëlidhjes Shqiptare, që u krijuan me vendimet e Kuvendit të Lezhës, qysh në fillim u ndërthurën me aparatin shtetëror administrativ, ushtarak dhe ekonomik të Kastriotëve dh

  23 vite më parë | Lexo më shumë »

Marrëdhëniet ndërkombëtare të Shqipërisë në kohëb e Gjergj Kastritoti-Skënderbeut

Vendi i shqiptarëve në projektet e fushatave ushtarake evropiane

Vendi i shqiptareve ne projektet e fushatave ushtarake evropiane

Politika pushtuese e sulltanëve osmanë gjatë shek. XV shkaktoi në Evropë një shqetësim gjithnjë në rritje. Përballë këtij rreziku forcat largpamëse të kohës kërkuan organ

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Betejat e mëdha Shqiptaro-Osmane të viteve 60.
Qëndresa e Shqiptarëve të Moresë

Qëndresa antiosmane e shqiptarëve të Moresë në shek. XV

Qendresa antiosmane e shqiptareve te Morese ne shek. XV

Si rezultat i emigrimeve masive, që vazhduan gjatë gjithë gjysmës së parë të shek. XV, Morea (Peleponezi) kishte në këtë kohë një popullsi shqiptare mjaft të dendur. Ngulimet shqiptare

23 vite më parë | Lexo më shumë »

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama