Levizja ne Shengen pas liberalizimit te vizave

Levizja ne Shengen pas liberalizimit te vizave

 • Rregullat e kalimit ne vendet e Schengenit

  Qeveria shqiptare duhet t'i informoje qytetaret shqiptare mbi rregullat e kalimit ne vendet e listes Schengen dhe fondet minimale qe kerkohen ne postat kufitare te cdo shteti.

 • Rekomandime per udhetaret

  12 vite më parë
  Rekomandime për udhëtarët

  Rekomandime per udhetaret Udhetoni me agjenci udhetimi te besueshme. Kontrolloni a ju duhet sigurim shendetesor dhe lloji i tij (dokumenti/ konfirmimi nga zyrat shendetesore).

 • Ne cilat shtete mund te udhetohet pa viza?

  Rregullat e reja do te zbatohen per te gjitha shtetet anetare te Bashkimit Evropian perveç Mbreterise se Bashkuar dhe Irlandes. Qytetaret shqiptare mund te udhetojne pa viza edhe ne Islande, Norvegji e Zvicer.

 • Sa kohe mund te qendrojne qytetaret shqiptare ne zonen Shengen?

  Sipas rregullave te reja, qytetaret shqiptare me pasaporte biometrike mund te qendrojne ne zonen Shengen, (qe perfshin Islanden, Norvegjine, Zvicren, si edhe te gjitha shtetet anetare te BE-se, perveç Mbreterise se Bashkuar dhe Irlandes) maksimumi 90 dite qe nga dita e hyrjes brenda nje periudhe kohore prej gjashte muajsh (180 dite).

Reklama

Prona ne Tirane

Foto Flickr

Reklama