Ku eshte varri i Kleopatres

Varret e Kleopatrës dhe dashurit të saj Antony mbeten ende mister. –

Shumica prej nesh kanë dëgjuar informacione rreth jetës së Kleopatrës, por a e dini se varri i saj nuk u zbulua kurrë?

Besohet se ajo u varros së bashku me të dashurin e saj Antony,  dhe se Oktaviani dha urdhër për ta varrosur atë “në mënyrë të madheshtore dhe mbretërore”.

Ku eshte varri i Kleopatres

Megjithatë, Kleopatra nuk është e vetmja që nuk i është  gjetur kurrë varri – Mozart dhe Genghis Khan janë gjithashtu në mesin e atyre varreve të të cilëve mbeten një mister.

Në vitin 2014, arkeologët kanë zbuluar vendin e pallatit të Genghis Khan dhe besuan se varri i kërkuar gjatë luftës mongoliane të shekullit të XIII ishte diku afër, por deri më tani varri i tij mbetet mister.

Genghis Khan (1162-1227) u bashkuan fiset luftuese për t’u bërë udhëheqës i Mongolëve në 1206. Pas vdekjes së tij, pasardhësit e zgjeruan Perandorinë derisa u shtrinë nga Kina në Hungari.