Vajzë e re shqiptare nga Epiri, 1820.-

Nga: Dorian Koci

Vajzë e re shqiptare nga Epiri. Litografi e vitit 1820 nga André Léon Larue Mansion (1785-1834). Piktorët dhe udhëtarët e huaj që vinin për të vizituar Pashallëkun e Janinës nuk tërhiqeshin vetëm nga figura e Ali Pashës por edhe nga popullsia shqiptare që banonte aty.

Ndihme duhet te japin studiues dhe etnograf për të përshkruar veshjen shqiptare te atyre viteve.