Ne vitet ’80 te shek. te kaluar ngjarje te rendesishme te jetes kulturore dhe artistike te kombit tone kishin perkujdesjen maksimele.

Fatkeqesishte kishte ne maksimum edhe perkujdesje shkaterruese qe te pastrohej etnokultura jone duke I dhene fytyren e social-komunizmit.

Ne keto raste promovoheshin edhe suvenire dhe materiale te perdorimit te perditshem me fytyre dhe karakterisika kombetare. Nje nga  keto objekte eshte  nje set  (6 cope) filxhana kafje  (kafeje) te zbukuruar me veshje tradicionale popullore dhe objekte munumente te trasheguara ne vendin tone. Jane prodhim i ish ndermarrjes se Porcelanit, Tirane.

Per fat kane shpetuar dhe po I publikojme ketu pamjet e tyre  me zbukurime me motive kombetare.

Foto: Jaho Brahaj.