Mendohej qe perendoi koha e busteve portret, Mjeshteria e daltes  dhe karakteret e analizuar psikologjkishte,  japin vepra me vlera artistike dhe karaktere me vlera arti.

Ketu ne Shqiperi ne keto vite po e tregon puna e palodhur e skulptorit Qazim Arifi. Ka shume skulptore qe me mjeshterine e tyre  shpalosin talentin e tyre. Qazimi, po shpalos art ne zhvillim me vepra aristike, ku shikohet  bota dhe emocionet e (portreteve te personaliteteve)  veprave te tija.

Ismail Kadare

Kadri Roshi

Kujtim Buza

Mirush Kabashi

Kur talenti, mjeshteria artistike dhe  bota e brendshme e pasur e autorit me njohje kulturore dhe arti bashkohen, me vullnetin, kembnguljen dhe kerkimin e karakterit psikologjik, japin vepra mjeshterore, sa mundet te shprehemi , se ky autor  perfaqesone periudhen per kete zhaner ne artin tone.

Dritoro Agolli

Gazmend Leka

Naxhi Bakalli

Vepra e Qazimit (po flasim per portretin-bust) eshte nje hap  cilesor dhe ritje se vleres dhe kontribut ne artin tone  te skulptures e njekohesisht gjurme personaliteti artistic per traditen e pasur te artit tone kombetar.

Shenim nga: J. Brahaj.