Rrenoje banese  me arkitekturë interesante e fundit te shek XIX. –

Nga: Agron Luka

Një nga rrugët mu në Qendrën tradicionale dhe historike të Piacës Shkodër, e cila mban emrin e ish presidentit amerikan Woodrov Vilson. Këtu ndodhet edhe kjo rrënojë, ish shtëpi e madhe dhe me një arkitekturë të lavdërueshme të fund shek XIX. Ka tashmë disa vjet që për arësyet e ndryshme kjo rrënojë as nuk restaurohet as nuk shembet për ndonjë rindërtim modern…


Se sa vjet ka kështu mundet të gjykojmë edhe nga bimësia e harlisur që ka mbirë vetvetiu nga evolucioni spontan, siç shihet edhe nga fotot në ambjentet e mbrendshme!
Kur të piqen fiqtë do t’ju tregoj edhe foton…

V.O. Huazua nga FB.